Specjal 1978 _ nowe życie
Moderator: lukaa
Re: Specjal 1978 _ nowe życie
Lewarek powinien lekko chodzić. Odkręć od skrzyni i wtedy zobacz. Jeśli nadal będzie wyczuwalny opór to w lewarku kula jest za ciasno. Jeśli lekko to w skrzyni jest coś nie tak, najprawdopodobniej zaciera się oś wybieraka.
Pozdrawiam, Łukasz Krzywda
https://m.facebook.com/pages/category/M ... 327105445/
https://m.facebook.com/pages/category/M ... 327105445/
Dzięki , chyba wiem gdzie jest problem. Wyprostowałem końcówkę drążka w miejscu przykręcenia do lizaka bo myślałem że ma być prosty.
Sam mechanizm chodził lekko, wodzik skrzyni też. po skręceniu wyszedł kwas.
Sam mechanizm chodził lekko, wodzik skrzyni też. po skręceniu wyszedł kwas.
Witam!
Dzisiaj dostałem próbne tablice i wreszcie wyjechałem na drogę
Radocha z jazdy niesamowita. Niestety trzeba myśleć za wszystkich, pomimo że Xs jest pomarańczowy jak śmieciarka już zaatakowała mnie na skrzyżowaniu kierowniczka Yarisa. Na szczęście skończyło się na pisku gum.
Wyszedł feler w postaci wchodzącej ze zgrzytem 3 . Na razie ćwiczę zmianę biegów z międzygazem, ale trzeba będzie wypruć skrzynię. Oczywiście odmówił współpracy mechanizm lewej korbki , znowu rozbieranie drzwi.
Dzisiaj dostałem próbne tablice i wreszcie wyjechałem na drogę
Radocha z jazdy niesamowita. Niestety trzeba myśleć za wszystkich, pomimo że Xs jest pomarańczowy jak śmieciarka już zaatakowała mnie na skrzyżowaniu kierowniczka Yarisa. Na szczęście skończyło się na pisku gum.
Wyszedł feler w postaci wchodzącej ze zgrzytem 3 . Na razie ćwiczę zmianę biegów z międzygazem, ale trzeba będzie wypruć skrzynię. Oczywiście odmówił współpracy mechanizm lewej korbki , znowu rozbieranie drzwi.
Zgrzytająca trójka to częsty problem w X-ach. Można, przy odrobinie wprawy, z tym jeździć bezzgrzytowo ale szybka redukcja jest problematyczna bez podwójnego wysprzęglania.
Podoba mi się Twój Fiacik. Roznawiło mnie określenie: "kolor śmieciarki".
Pozdrawiam
Podoba mi się Twój Fiacik. Roznawiło mnie określenie: "kolor śmieciarki".
Pozdrawiam
No genialnie !!!!!
W sam raz na sezon !
W sam raz na sezon !
Żadna to przyjemność zmieniać biegi z między gazem. . Xs nie był jezdny więc nie miałem wiedzy o stanie skrzyni, wymieniłem tylko uszczelnienie wałka i półosi. Mam drugą skrzynię łamię się czy ją prewencyjnie remontować czy może będzie dobra. Zrobiłem parę kilometrów brakuje 5. Autko wcale nie jest cherlawe . Myślę że docelowo będzie skrzynia 5 ale dopiero po sezonie.
Już wiem do czego są te zaślepki Wyszło na przeglądzie, musisz zdemontować je do odkręcenia okularu (czarnego) lampy, inaczej nie wsadzisz śrubokręta do dolnej śrubki.Lucaso27 pisze: ↑16 sty 2022, 14:03 Już niebawem, jak widać będziesz się cieszył jazdą. Dobra robota. Mam pytanie odnośnie zaślepek pod lampami, nie bardzo rozumiem po co one są. W wersji B dało się odkręcić ramkę reflektora mimo iż była nakładka na zderzaku. Czy w Twoim aucie jest możliwy demontaż reflektora gdy te zaślepki są założone? Pytam, bo chcę to zaspawać na równo w swoim.
Mam już przegląd, w przyszłym tygodniu jeszcze raz do wydziału komunikacji.
Gratulacje!!!
Widzę że Andrychów?
Może jakieś spotkanie w okolicy Kalwarii?
Widzę że Andrychów?
Może jakieś spotkanie w okolicy Kalwarii?