Idzie zima

Tuning / Problemy / Awarie - kącik majsterkowicza

Moderator: lukaa

Awatar użytkownika
lukaa

Idzie zima

Post autor: lukaa »

Czy przy globalnym ociepleniu opłaca się montować ten element? :D
Obrazek
Awatar użytkownika
lukaa

Re: Idzie zima

Witam!
Oczywiście to był żart. Testuję forum wygląda że działa ok.
Lechu

Post autor: Lechu »

Żarty żartami ale działające ogrzewanie w Xsie przydaje się także latem, gdy na przykład, wieczorem wracasz z przejażdżki i dach jest ciągle zdjęty 8-)
Awatar użytkownika
lukaa

Wczoraj zregenerowałem ogrzewanie. Zaworek nowy. Wszystkie linki i klapy chodzą płynnie. Musiałem roznitować i pomalować wszystkie blachy. Czy jest jakiś element w Xsie który nie rdzewieje?
Obrazek

Obrazek
Wojtek

Post autor: Wojtek »

X grzeje doskonale albo nawet za bardzo :D .Zwróć uwagę na wszelkie otwory do kabiny. Od chłodnicy wali ciepłem po nogach/mimo wyłączonego ogrzewania/ co latem jest baaaardzo uciążliwe i wysiadasz ugotowany.
Lechu

Odnośnie pytania: "Czy jest jakiś element w Xsie który nie rdzewieje?"...z karoseryjnych to dach.
Awatar użytkownika
lukaa

Lechu pisze: 20 wrz 2021, 9:25 Odnośnie pytania: "Czy jest jakiś element w Xsie który nie rdzewieje?"...z karoseryjnych to dach.
Nie prawda, klamry do zamykania dachu też zardzewiały :D .
Lechu pisze: 20 wrz 2021, 9:25 Zwróć uwagę na wszelkie otwory do kabiny
Sugerujesz żeby sprawdzić szczelność tak jak robili to w FSO? Wpuścić kota i czekać czy wyjdzie na zewnątrz? :D
Lechu

Jeśli i dach rdzewieje, to z nierdzewnych pozostała chyba tylko przednia szyba, mocowana do reszty auta nierdzewnym klejem 8-) Boczne szyby mają metalowe mocowania, więc też pewnie gniją, a w tylnej są druciki.

O otworach wszelkich to pisał Wojtek nie ja, więc nie wiem jakie metody badawcze by sugerował ale ta z kocurem, to w dzisiejszych czasach jest chyba trochę nazbyt ryzykowna i może wywołać skowyt opinii publicznej...
Awatar użytkownika
lukaa

Witam!
Przed testem kot podpisze oświadczenie że robi to dobrowolnie. :D
Już prawie wszystkie elementy mam zrobione, tylko czasu brak żeby to poskładać do kupy.
ODPOWIEDZ