Listwy zgarniające szyb

Tuning / Problemy / Awarie - kącik majsterkowicza

Moderator: lukaa

Awatar użytkownika
lukaa

Listwy zgarniające szyb

Post autor: lukaa »

Witam!
Czy ktoś posiada wiedzę od czego pasują lub gdzie można kupić listwy zgarniające zewnętrzne (na metry)? Skurczyły się ze starości o ok 2 cm i brzydko wyglądają.
Lucaso27

Re: Listwy zgarniające szyb

Post autor: Lucaso27 »

Też mam ten kłopot. Wymyśliłem żeby uszczelki z Uno 3-d spróbować jakoś przymocować (wkleić), na długość powinny pasować. Jednak temat na później, dla mnie.
Awatar użytkownika
lukaa

Ja na razie dotnę i dokleję brakujące kawałki z listwy od 2 złoma, ale mam plan żeby dorobić nowe. Chyba wydrukuję na 3D z gumy, rozumiem że byłbyś chętny?
Lucaso27

Post autor: Lucaso27 »

Lukaa, czy byłbym chętny to nie wiem na tę chwilę. Natomiast uszczelka powinna być pokryta meszkiem ( flockiem ). Czy jest możliwe takie wykonanie? Sama guma będzie się "kleić" do szyby.
Awatar użytkownika
lukaa

Lucaso27 pisze: 23 lis 2021, 13:11 Lukaa, czy byłbym chętny to nie wiem na tę chwilę. Natomiast uszczelka powinna być pokryta meszkiem ( flockiem ). Czy jest możliwe takie wykonanie? Sama guma będzie się "kleić" do szyby.
Mam pewien pomysł ale nad takimi drobnymi elementami będę zastanawiał sie później. :D Teraz próbuję odsypać się ze spraw zawodowych, ale z początkiem grudnia wygospodaruję parę dni żeby złomka wreszcie złożyć.
Awatar użytkownika
lukaa

Rozeznałem temat uszczelek na zamówienie. Wykonanie takiego ustnika do uszczelek to jest koszt ok. 1000-1400zł , tłoczenie to już grosze ok. 7-10zł/mb. Jeżeli było by więcej chętnych to koszty rozłożone na kilka złomków już będą niewielkie. Czy ktoś byłby chętny żeby zrobić nowe uszczelki?
ODPOWIEDZ